Tvoje strava je tvůj osud : příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem /
Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměni...
Hlavní autor: | Jonáš, Josef, 1945- |
---|---|
Další autoři: | Kuchař, Jiří, 1960- |
Médium: | Kniha |
Témata: | |
Konspekt: | 613 |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 02640nam a2200409 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 24862 | ||
003 | CZ-KrMK | ||
005 | 20220829155233.0 | ||
008 | 160126s2015 xr ||||||||||||||czecze d | ||
015 | |a cnb002751432 | ||
020 | |a 978-80-7281-501-2 |c 369.00 Kč | ||
040 | |a UOG501 |b cze |e rda | ||
044 | |a xr | ||
072 | |a 613 |x Hygiena. Lidské zdraví |9 14 | ||
080 | |a 613.2 |2 h | ||
100 | 1 | |a Jonáš, Josef, |d 1945- |7 jn19981001580 |4 aut |9 27205 | |
245 | 1 | 0 | |a Tvoje strava je tvůj osud : |b příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem / |c Josef Jonáš, Jiří Kuchař |
264 | |a Praha : |b Eminent, |c 2015 | ||
300 | |a 459 stran ; |c 21 cm | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
504 | |a Obsahuje bibliografii a rejstřík | ||
520 | 2 | |a Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás. Nakladatelská anotace. Kráceno | |
520 | 2 | |a V knize procházíme společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají | |
653 | |a výživa člověka | ||
653 | |a potraviny | ||
653 | |a diety | ||
653 | |a alternativní léčba | ||
653 | |a nemoci | ||
653 | |a alergeny | ||
653 | |a zdravá strava | ||
700 | 1 | |a Kuchař, Jiří, |d 1960- |7 jn20001103242 |4 aut |9 20397 | |
910 | |a UOG501 | ||
942 | |2 ddc |c KN | ||
999 | |d 24862 | ||
993 | |0 0 |1 420440057516 |2 ddc |4 0 |6 613_000000000000000 |7 0 |9 29278 |a 289.00 |b 0 |c 57516 |d 2016-01-26 |e 12 |f DOSP |g 613 |h 369.00 |i 29 |j 5 |l DOSP |m 1 |n 0 |r 2023-02-24 |s 2018-11-19 |t 5 |w 2018-07-18 |y KN |z NF |