Tvoje strava je tvůj osud : příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem /

Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměni...

Celý popis

Hlavní autor: Jonáš, Josef, 1945-
Další autoři: Kuchař, Jiří, 1960-
Médium: Kniha
Témata:
Konspekt: 613
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02640nam a2200409 4500
001 24862
003 CZ-KrMK
005 20220829155233.0
008 160126s2015 xr ||||||||||||||czecze d
015 |a cnb002751432 
020 |a 978-80-7281-501-2  |c 369.00 Kč 
040 |a UOG501  |b cze  |e rda 
044 |a xr 
072 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |9 14 
080 |a 613.2  |2 h 
100 1 |a Jonáš, Josef,  |d 1945-  |7 jn19981001580  |4 aut  |9 27205 
245 1 0 |a Tvoje strava je tvůj osud :  |b příčiny, souvislosti, důsledky, a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem /  |c Josef Jonáš, Jiří Kuchař 
264 |a Praha :  |b Eminent,  |c 2015 
300 |a 459 stran ;  |c 21 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
504 |a Obsahuje bibliografii a rejstřík 
520 2 |a Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování. Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás. Nakladatelská anotace. Kráceno 
520 2 |a V knize procházíme společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají 
653 |a výživa člověka 
653 |a potraviny 
653 |a diety 
653 |a alternativní léčba 
653 |a nemoci 
653 |a alergeny 
653 |a zdravá strava 
700 1 |a Kuchař, Jiří,  |d 1960-  |7 jn20001103242  |4 aut  |9 20397 
910 |a UOG501 
942 |2 ddc  |c KN 
999 |d 24862 
993 |0 0  |1 420440057516  |2 ddc  |4 0  |6 613_000000000000000  |7 0  |9 29278  |a 289.00  |b 0  |c 57516  |d 2016-01-26  |e 12  |f DOSP  |g 613  |h 369.00  |i 29  |j 5  |l DOSP  |m 1  |n 0  |r 2023-02-24  |s 2018-11-19  |t 5  |w 2018-07-18  |y KN  |z NF